Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 136 godina

Intervencije u 2023.-oj godini

Tehnička intervencija: 64
Požar: 23
Ostalo: 2

89_Tehnička intervencija_izlijetanje vozila u potok_Ivanec

Dana 27.12.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o prometnoj nezgodi, auto u potoku, kod pilane u Prigorcu sa nepotpunim informacijama da li se u vozilu nalaze putnici. Na mjesto intervencije je upućenonavalno vozilo s 4 vatrogasca. Na mjestou intervencije zatečeni su djelatnici HMP od kojih je dobivena informacija da je jedna osoba sama izašla iz vozila. Vozilo se nalazilo u potoku Bistrica. Vozilo je prekontrolirano da ne bi došlo do eventualnog zapaljena i/ili izlijevanja goriva isl. u potok,  a na mjestu intervencije vatrogasci DVDa Ivanec ostali su do samog izvlačenja vozila iz potoka. Budući da je prometna nesreća nastala...

88_Požar skladišta _Ivanec

Dana, 24.12.2023. u 18:04 sati, zaprimljena je dojava o požaru skladišta u Malezovoj ulici u Ivancu. Naknadno je iz VOC-a zaprimljena informacija da se radi o "Gupčevom dvorištu" i da u skladištu gori  smola.  Na intervenciju su upućena tri vozila sa 11 vatrogasaca. Lokacija intervencije je vrlo blizu vatrogasnog doma pa je dolazak bio brz. Brzim izviđanjem utvrđeno je da je požar u početnoj fazi, a susjedi su već sa kantama vode polijevali plamen. Izvršena je unutarnja navala, a požar je brzom intervencijom stavljen pod kontrolu, lokaliziran i u konačnici ugašen unutar 10 minuta od dojave. Utošeno je cca 500 l vode.

87_Požar dimnjaka_Salinovec

Dana 20.12.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Salinovcu. Na mjesto intervencije upućeno je NV s 4 vatrogasca. Na mjestu intervencije zatečeni su pripadnici DVD-a Salinovec  koji su već započeli s gašenjem dimnjaka. Dimnjak je probijen i ugašen. Za gašenje je utrošen aparat za gašenje prahom S 6 kg. Vlasnici su upozoreni da do dolaska dimnjačarske službe ne smiju koristiti dimnjak.  

86_Požar barake _Bitoševje

Dana 15.12.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru barake u Bedencu_Bitoševje. Na intervenciju je upućeno NV i AC s 5 vatrogasaca. Istovremeno su uzbunjeni i pripadnici DVD-a Bedenec koji su na intervenciju izašli s AC, kombi vozilom i 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da se radi požaru  drvene barake dimenzija 3x3 metra, a koja nije bila u uporabi. Budući da su pripadnici DVD-a Bedenec stigli na mjesto intervencije netom prije DVDa Ivanec, pristupili su gašenju požara pomoću vitla za brzu navalu. Požar je vrlo brzo stavljen pod nadzor i ugašen. 

85_Požar osobnog vozila _Jerovec

Dana, 06,12.2023. u 22.42 iz VOCa JVP Varaždina zaprimljena je dojava o požaru prometnog sredstva u Jerovcu . Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa 5 vatrogasaca. U DVDu je ostalo još 5 vatrogasaca. Na mjestu intervencije uz prometnicu zatečeno je osobno vozilo u razbuktaloj fazi požara.   Požar je ubrzo uz pomoć vitla za brzu navalu lokaliziran, te je nakon otvaranja poklopca motora i ugašen. nakon što je sve natopljeno vodom i ohlađeno. Uslijedio je povratak u DVD. Utrošeno je cca 500 l vode. 

84_Požar krovišta_Margečan

  Dana 02.12.2023. godine u 13:44 sati iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru potkrovlja u Margečanu. Na intervenciju je upućena su dva vozila sa 6 vatrogasaca. Dolaskom do naselja Margečan uočena je velika količina dima pa je odmah pozvana i auto cisterna s još 2 vatrogasca. Na intervenciju su uzbunjeni i pripadnici DVD-a Margečan. Na mjestu intervencije zatečeni su članovi DVD-a Margečan koji su već započeli s gašenjem požara unutarnjom i vanjskom navalom.  Krovište dimenzija  12*10 metara je u potpunosti bilo zahvaćeno požarom, a požar se proširio i na uređeno potkrovlje.  Požar je ubrzo stavljen pod nadzor i ugašen....

83_Požar podruma_Ivanec

Dana 28.11.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru podruma u Ivancu.  Na intervenciju su upućena dva vozila s 8 vatrogasaca.  Požar je ubrzo lociran, lokaliziran i ugašen. U podrumskoj kotlovnici su gorjela drva i plastične palete.  Izvršena je ventilacija prostorija. Na intervenciji su bili prisutni policijski službenici.

82_Tehnička intervencija na kući_Ivanec

Dana 03.11.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o potrebi za sanacijom krovišta u Ivancu koje je stradalo prilikom olujnog nevremana. Na intervenciju je upućeno zapovjedno vozilo  s tri vatrogasca u izvid. Na mjestu intervencije, vlasnik nas je uputio do potkrovlja obiteljske kuće te je unutarnje strane tavanskog prostora na mjesto vraćeno nekoliko crijepova. Prekriveno je cca 2 m2 krova. 

81_Požar kante za smeće _Ivanec

Dana 21.10.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru kante za smeće u gradskom parku u Ivancu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 2 vatrogasca.  Za gašenje požara utrošeno je cca 50 litara vode.

80_Tehnička intervencija_Punikve

Dana, 14.10.2023. nakon dojave iz VOC-a JVP Varaždin tri vatrogasca izašla su sa zapovjednim vozilom na intervenciju uklanjanja stabla s prometnice i el. vodova u Punikve. Uslijed jakog vjetra, stablo je palo na el. vodove i prometnicu, zbog čega je prometnica bla zatvorena.  Uz pomoć motorne pile stablo je izrezano na manje komade i uklonjeno.

Stranice