Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 134 godine

Intervencije u 2022.-oj godini

Tehnička intervencija: 16
Požar: 37
Ostalo: 3

55_Ispumpavanje vode_Knapić

Dana 17.09.2022. godine, zaprimjena je dojava o poplavljenom podrumu u Knapiću. S intervencije u Malezovoj koja je još bila u tijeku, upućeno je zapovjedno vozilo s 4 vatrogasca. Voda je iz   poplavljenog podrumskog prostora u kojem je bilo cca 5 cm vode ispumpana pomoću el. pumpe.  

54_Ispumpavanje vode_Ivanec

Dana 17.09.2022. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji, ispumpavanje vode iz garaža stambene zgrade u izgradnji. Na intervenciji je sudjelovalo 9 vatrogasca sa dva vozila. Uz pomoć tri centrifugalne i jedne električne uranjajuće pumpe iz poplavljenih prostorija ispumpano je oko 300 m3 vode. 

53_Stablo na cesti_Bedenec

Dana 12.09.2022. godine u 08:19 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o srušenom stablu na prometnici u Bedenecu. Stablo je bilo nagnuto na dalekovod, a o svemu je obaviješten HEP. Na intervenciju je upućena auto ljestva i zapovjedno vozilos 4 vatrogasca. Stablo su uklonili djelatnici HEP-a i pripadnici DVD-a Bedenec. Intervencija je završila u 09:00 sati  

52_požar pogona industrijskog postrojenja_Ivanec

Dana, 07.09.2022. u 00:19 sati iz VOC-a JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru krovišta na tvornici Itas-Prvomajska d.o.o. u Ivancu. Na intervenciju je upućeno NV, AC i AIL sa ukupno 9 vatrogasaca. Približavajući se mjestu intervencije primjećena je velika količina tamnog dima koji je izlazio kroz sve otvore na  industrijskoj hali, dimenzija cca 80 x30 m. Otvorenog plamena nije bilo mnogo ali je širenje dima bilo intenzivno.  Nakon izvršenog izviđanja i zatvaranja energenata izvršena je unutarnja i vanjska navala te je požar vrlo brzo lokaliziran. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na lakirnicu i skladište koje je bilo u nastavku...

51_Izvid

Dana, 31.08.2022. u 00:57 sati iz VOCa JVP Grada Varaždina zaprimljen je poziv da se možda vidi neki dim oko tvornice za preradu drveta Drvodjelac u Ivancu. Dojavitelj je navodno primjetio neki dim i svjetla u blizini tvornice. Nakon žurnog izvida, provjere i razgovora sa portirom, ustanovljeno je da se ne radi o dimu već o vodenoj pari koja je prilikom postupka parenja drveta izlazila iz komora za parenje. U 01:30 vatrogasci su bili ponovo u krevetima. :)

50_Istjecanje plina_Bedenec

Dana, 16.08. 2022. u 18:27 sati iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o akcidentu u Bedencu. Uslijed kopanja kanala, bager je zakvačio cijev od plina i došlo je do istjecanja. Na intevrenciji su sudjelovala 4 vatrogasca sa jednim vozilom dok je u DVDu u pripravnosti ostalo još 6 vatrogasaca. Doa dolaska na mjesto intervencije istjecanje plina je zatvoreno od dežurne službe Ivkom-Plin.  Izvršeno je mjerenje koncentracije uz pomoć eksploziometara, no očitanja povišene koncentracije nije bilo.  Uslijedio je povratak u DVD.

49_Požar otvorenog prostora_Prigorec

Dana, 11.08.2022. u 13:40 sati iz VOca JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Prigorcu. Na intervenciji su sudjelovali DVD Ivanec i DVD Salinovec sa ukupno 12 vatrogasaca i 5 vozila. Za gašenje trave i niskog raslinja na površini cca 2 hA utrošeno je 5000 l  vode. Intervencija je završila u 16:07 sati.  I danas vam opet hvala što ne spaljujete na otvorenom po ovako suhom vremenu!

48_Požar otvorenog prostora_Prigorec

Dana, 10.08.2022. iz VOC-a, JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Prigorcu-prema Ivanečkoj Željeznici. Na intervenciju je upućeno zapovjedno i šumsko vozilo sa 4vatrogasca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da se radi o požaru niskog raslinja uz prometnicu koji je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i ugašen. Rubovi su dobro natopljeni, a za sve je utrošeno cca 3000 l vode. Hvala vam što ne spaljujete biljne ostatke na otvorenom prostoru za vrijeme velikih vrućina!

47_Tehnička intervencija_spašavanje u prometu_Ivanec

Dana 08.08.2022. u 19:35 sati iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na relaciji Ivanec -Jerovec u kojoj sudjeluju tri osobna vozila, te da je potrebno spašavanje. Na intervenciju je upućeno navalno i zapovjedno vozilo sa 9 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečena su tri osobna vozila koj a su sudjelovala u nesreći. Iz jednog od vozila bilo je potrebno izbaviti unesrećenu osobu što je brzom intervencijom i učinjeno. Ozlijeđeni vozač je uz pomoć djelatnika HMP prenesen do vozila hitne i zbrinut. Sva vozila su provjerena te su im odpojeni akumulatori te je provjereno d nema istjecanja goriva. Na svim vozilima otpojeni su akumulatori te je provjereno da...

46_Potražna akcija_Ivanečki Vrhovec

Dana, 05.08.2022. u popodnevnim satima zaprimljena je dojava o nestaloj osobi  u Ivanečkom Vrhovcu. Na intervenciju je upućeno kombi i zapovjedno vozilo sa 7 vatrogasaca. Na mjestu događaja u suradnji sa članovima DVDa Salinovec, pripadnicima HGSSa i  djelatnicima PP Ivanec pretraženo je šire i uže područje samostana u Ivanečkom Vrhovcu.  Nestala osoba pronađena je živa nakon dva sata pretrage.  Zbrinuta je od strane djelatnika ZHM.  

Stranice