Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 133 godine

Intervencije u 2021.-oj godini

Tehnička intervencija: 16
Požar: 25

41_otvaranje stana

Dana 19.09.2021. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je  dojava  o tehničkoj intervenciji - otvaranje stana  u/na stambenoj zgradi u Ivancu. Na intervenciju je upućena autoljestva i tehničko vozilo s ukupno 5 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije od vlasnice smo dobili informaciju da su se protuprovalna vrata sama zatvorila, a ključ je ostao zatvoren u stanu. Pomoću autoljestve smo  se podigli na drugi kat stambene zgrade i razbijanjem prozora ušli u stan. Intervencija je završila u 21:01 sati.

40_Požar otvorenog prostora_Ribić Breg

Dana, 12.09.2021. tijekom gašenja požara otvorenog prostora u Bedencu zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na Ribić Bregu. Na intervenciju su iz Bedenca krenula oba vozila sa 6 vatrogasaca. Dolaskom navalnog vozila na mjesto intervencije i nakon što je ustanovljeno da nema potrebe za drugim vozilom, šumsko vozilo se vraća u DVD, a posada navalnog gasi požar smeća (madraca, piljevina i ostalog otpada). Za gašenje nije utrošeno mnogo vode ali je utrošen sat slobodnog vremena svakog od vatrogasca koji su sudjelovali na intervenciji.

39_Požar otvorenog prostora Bedenec

Dana, 21.09.2021. iz VOC-a JVP varaždin zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Bedencu. Na intervenciju je upućeno navalno i šumsko vozilo sa 6 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečeni su članovi DVD-a Bedenec koji su već započeli sa gašenjem grmlja, trave i suhog raslinja.  Požar je vrlo brzo lokaliziran, a za gašenje je utrošeno cca 1000 l vode. Opožarena površina bila je oko 100 x 100 m. Obzirom da je tijekom gašenja u Bedencu pristigla druga dojava za požar otvorenog prostora na Ribić Bregu, na mjestu intervecije ostali su dežurati članovi DVD-a Bedenec, a vatrogasci DVD-a Ivanec upućeni su na drugu intervenciju.

38_Ispumpavanje vode_Ivanec

Dana 05.09.2021. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je SMS poruka o tehničkoj intervenciji ispumpavanja vode u Ivancu. Na mjestu intervencije zatečena je stariju napuštena kuća, a iz podruma (iz vrata i prozora)  izvirala je voda te se slijevala na dvorište susjeda. Ispumpavanje vode je započeto pomoću jedne motorne centrifugalne pumpe i jedne uranjajuće električne pumpe. O svemu su obaviješteni vlasnici kuće koji ne žive u kući i  nisu bili u Ivancu. Kroz nekoliko minuta nabavljen je ključ od  podruma tako da je ispumpavanje bilo olakšano. Dimenzije podruma bile su cca 4x4 metra i u njemu se nalazilo cca 1 metar vode. Intervencija je završila u 20:16 sati.

37_požar na kući_Gačice

     Dana 19.08.2021. godine u 22:38 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru kuće u Gačicama. Iz VOC-a je zaprimljena informacija da se radi o požaru električnih instalacija na krovu obiteljske kuće. Na intervenciju je upućeno NV,  autoljestva i kombi vozilo s ukupno 8 vatrogasaca. Na intervenciju su uzbunjeni i pripadnici DVD-a Gačice. Dolaskom na mjesto intervencije zatečeni su članovi DVD-a Gačice koji su brzom intervencijom uz pomoć CO2 aparata već ugasili požar električnih instalacija u tavanskim prostorijama kuće.  Intervencija je završila u 23:34 sati.

36_Požar otvoenog prostora_Ivanečka Željeznica

Dana 07.08.2021. godine u 22:21 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru polja žita u Ivanečkoj Željeznici. Na intervenciju je upućeno ZV i SŠV s 8 vatrogasaca. Putem do mjesta intervencije iz VOC-a je zaprimljena točnija lokacija požara, Prigorec, a ne Ivanečka Željeznica. Dolaskom na mjesto intervencije zatečeni supripadnici DVD-a Salinovec koji su započeli s gašenjem.  Istovremeno, na intervenciju dolaze i pripadnici DVD-a Margečan. Zajedno s članovima DVD-a Salinovec i Margečan požar je stavljen pod nadzor i ubrzo ugašen.  Požar slame spremne za baliranje na površini cca 100x20 m je ugašen pomoću vitla za brzu navalu DVD-a Salinovec te naprtnjača DVD-a...

35_Tehnička intervencija_Ivanec

Dana, 31.07.2021. u 14:03 sati iz VOC-a JVP Varaždin zaprimljena je dojava o crijepovima koji vise s krova kuće u Ulici Franje Pusta u Ivancu, te ih je potrebno skinuti. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo sa 4 vatarogasca. Na mjestu intervencije nalazila se stara, prizemna, drvena kuća s koje je dan prije olujni vjetar srušio zabatni zid. Cigle su se srušile na dvorište pokraj kuće u blizini prometnice. Obzirom da se sam objekat ne nalazi neposredno uz prometnicu, a crijepovi koji bi eventualno mogli pasti ne ugrožavaju prolaznike na prometnici, nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

34_Požar dimnjaka_Prigorec

Dana, 31.07.2021. u 13:16 sati, zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Prigorcu . Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa tri vatrogasca. U DVDu su ostala još tri vatrogasca u slučaju da zatreba drugo vozilo. Na mjestu intervencije zatečen je vlasnik koji je sa vrtnim crijevom dimnjak od inoksa i fasadu od stiropora polijevao izvana i tako hladio plašt. Dimnjak je bio izveden sa vanjske strane objekta.  Nakon što je iz dimnnjaka ispala mala količina izgorjele čađe, sve je dodatno provjereno. Nakon što je ustanovljeno da nema opasnosti za ponavljanje požara, članovi DVDa Ivanec su se vratili u DVD.

33_Požar krovišta_Bedenec

Dana 31.07.2021. godine u 01:49 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru krovišta obiteljske kuće nakon udara groma u Bedencu. Na intervenciju je upućeno NV s 5 vatrogasaca i Auto ljestva s  3 vatrogasca. Na mjestu intervencije zatečeni su pripadnici DVD-a Bedenec s auto cisternom, koji su započeli s gašenjem.  Do našeg dolaska, krovište je u potpunosti bilo zahvaćeno požarom. Zbog naponskog kabela koji je pao na cestu i bio pod naponom, od VOC-a je zatražena intervencija elektre.  Požar je  kombinacijom unutarnje  i vanjske navale preko AIL ubrzo stavljen pod nadzor. Za gašenje je utrošeno cca 5000 litara vode. Zajedno s pripadnicima DVD-a...

32_Spašavanje na otvorenom_Bela

Dana 15.07.2021. godine u 13:59 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava "Spašavanju na otvorenom prostoru" u mjestu Završje Podbelsko. Pozivanjem VOC-a dobivamo informaciju da se radi o zatrpanim osobama kod dvorca Bela te je potrebno pružiti pomoć DVD-u Novi Marof i Završje. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo s 4 vatrogasca. U domu su ostala još tri vatrogasca u pripravnosti. Putem do mjesta intervencije od VOC-a je zatraženo da se zbog blizine mjesta intervencije uzbuni i DVD Margečan.  Na mjesto intervencije zatečeni su djelatnici HMP i član DVD-a Novi Marof. Dobivena je informacija da su dvojica radnika zatrpana u rovu te da su preminuli. Jedan od...

Stranice