Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 135 godine

Najnoviji sadržaj

Dana, 13.03.2023. neposredno nakon dojave za požar u Škriljevcu u 19:23 sati iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Salinovcu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo  sa 6 vatrogasaca. U suradnji sa članovima DVDa Salinovec koji su već došli na mjesto intervencije dimnjak je očišćen, a požar ugašen.   Povratak u DVD bio je u 20:11 sati.
Dana, 13.03.2023. u 19:18 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Škriljevcu. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara koji se uslijed jekog vjetra širio prema obližnjim kućama. Na požarnoj intervenciji  otvorenog prostora  sudjelovalo je 13 vatrogasaca iz dva DVDa (Ivanec i Radovan) i tri vozila.
Dana, 24.02.2023. U 18:11 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Jerovvcu . Na mjestu intervencije kod igrališta u blizini Tiglina zatečena je opožarena površina od cca 1500 m2 trave i niskog raslinja. Uz pomoć vitla za brzu navalu požer je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i ugašen. Na intervenciju su ukupno sudjelovala dva DVDa sa 4 vozila i 13 vatrogasaca. 
Dana 19.02.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru na željezničkoj stanici u Cerju Tužnom.  Na intervenciju su upućena dva vozila sa 7 vatrogasaca . Požar starih odbačenih krtona i papira u napuštenim prostorijama nadomak željezničke postaje lokalizira je i vrlo brzo ugašen. Za gašenje je utrošeno cca 1000 litara vode.  Ostali objekti željezničke postaje pregledani su zbog sigurnosti.  Na intervenciji su bili prisutni djelatnici PPIvanec. Intervencija je završena u 15:45 sati.
Dana 15.02.2023. godine u jutarnjim satima  zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u Cerju Tužnom. Na intervenciju je ukupno upućeno 6 vatrogasaca sa dva vozila. U prometnoj nesreći sudjelovalo je osobno vozilo, a osoba koja je upravljala vozilom zbrinuta je od strane djelatnika ZHM Varaždin. Nakon izvlačenja vozila iz odvodnog jarka, radi sigurnosti je otpojen i akumulator. Kroz sat vremena uslijedio je povratak u DVD.
Dana, 06.02.2023.  iz VOC-a JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru drvene klijeti u Ivanečkoj Željeznici. Požar koji je zahvatio krovište drvene klijeti vrlo brzo je lokaliziran, te je spriječeno njegovo širenje. Uslijedilo je dogašavanje i saniranje sitnih žarišta. Uz DVD Ivanec, na požaru su sudjelovali članovi DVD-a Margečan. Ukupno je na intervenciji sudjelovalo 16 vatrogasaca sa tri vozila, djelatnici PP Ivanec, HEP i Ivkom d.d. . Završetak intervencije u 16:20.
Dana, 04.02.2023. u 09:51 sati putem sms poruka zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Lovrečanu. Zajedno sa pripadnicima DVD-a Radovan intervencija je vrlo brzo privedena kraju. Dimnjak je ugašen uz pomoć aparata sa prahom i dodatno očišćen četkom. Nakon gašenja i čišćenja, vlasniku je savjetovano da ne loži u peći do dolaska dimnjačara.  Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 16 vatrogasaca sadva navalna vozila i auto ljestvom. 
Dana, 24.01.2023. u 19:11 sati, zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Prigorcu. Požar u dimnjaku vrlo brzo je lokaliziran i ugašen. Na intervenciji su sudjelovala četiri vatrogasca sa navalnim vozilom. 
Dana, 23.01.2023. u 17:37 sati uzbunjivanjem iz Vatrogasnog operativnog centra JVP Varaždin DVD Ivanec je upućen na tehničku intervenciju u Bitoševje gdje je uslijed pada stabla na vozilo u prometu došlo do ozlijeđivanja putnika. Putem do mjesta intervencije od pripadnika DVD-a Lepoglava koji je već stigao na lokaciju zaprimljena je obavijest da nema potrebe za našim dolaskom te da će samostalo intervenciju privesti kraju.  Na intervenciji su sudjelovala četiri vatrogasca sa navalnim vozilom.
Dana 23.01.2023. godine u jutarnjim satima zaprimljena je dojava o potrebi za uklanjanjem snijega sa sportskog objekta. Prilikom intervencije uklonjena je veća količina snijega sa sportskog objekta kojem je prijetilo urušavanje zbog velike količine mokrog snijega koji je napadao kroz noć. Na intervenciji je sudjelovalo 6 vatrogasaca sa tri vozila.