Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 134 godine

Tehnička intervencija

56_Uklanjanje stabla s pruge_Stažnjevec

Dana 29.09.2022. godine  iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji, uklanjanje zapreka u željezničkom prometu. Između Stažnjevca i Cerja Tužnog na prugu se srušilo stablo te je prometovanje vlaka bilo onemogućeno. Članovi DVD-a Ivanec i Salinovec stablo su uklonili s pruge nakon čega je željeznički promet ponovno normaliziran. Na intervenciji su sudjelovala dva DVD-a sa ukupno tri vozila i 11 vatrogasaca.

55_Ispumpavanje vode_Knapić

Dana 17.09.2022. godine, zaprimjena je dojava o poplavljenom podrumu u Knapiću. S intervencije u Malezovoj koja je još bila u tijeku, upućeno je zapovjedno vozilo s 4 vatrogasca. Voda je iz   poplavljenog podrumskog prostora u kojem je bilo cca 5 cm vode ispumpana pomoću el. pumpe.
 

54_Ispumpavanje vode_Ivanec

Dana 17.09.2022. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji, ispumpavanje vode iz garaža stambene zgrade u izgradnji. Na intervenciji je sudjelovalo 9 vatrogasca sa dva vozila. Uz pomoć tri centrifugalne i jedne električne uranjajuće pumpe iz poplavljenih prostorija ispumpano je oko 300 m3 vode. 

53_Stablo na cesti_Bedenec

Dana 12.09.2022. godine u 08:19 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o srušenom stablu na prometnici u Bedenecu. Stablo je bilo nagnuto na dalekovod, a o svemu je obaviješten HEP. Na intervenciju je upućena auto ljestva i zapovjedno vozilos 4 vatrogasca. Stablo su uklonili djelatnici HEP-a i pripadnici DVD-a Bedenec. Intervencija je završila u 09:00 sati

 

50_Istjecanje plina_Bedenec

Dana, 16.08. 2022. u 18:27 sati iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o akcidentu u Bedencu. Uslijed kopanja kanala, bager je zakvačio cijev od plina i došlo je do istjecanja. Na intevrenciji su sudjelovala 4 vatrogasca sa jednim vozilom dok je u DVDu u pripravnosti ostalo još 6 vatrogasaca. Doa dolaska na mjesto intervencije istjecanje plina je zatvoreno od dežurne službe Ivkom-Plin.  Izvršeno je mjerenje koncentracije uz pomoć eksploziometara, no očitanja povišene koncentracije nije bilo.  Uslijedio je povratak u DVD.

47_Tehnička intervencija_spašavanje u prometu_Ivanec

Dana 08.08.2022. u 19:35 sati iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na relaciji Ivanec -Jerovec u kojoj sudjeluju tri osobna vozila, te da je potrebno spašavanje. Na intervenciju je upućeno navalno i zapovjedno vozilo sa 9 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečena su tri osobna vozila koj a su sudjelovala u nesreći. Iz jednog od vozila bilo je potrebno izbaviti unesrećenu osobu što je brzom intervencijom i učinjeno. Ozlijeđeni vozač je uz pomoć djelatnika HMP prenesen do vozila hitne i zbrinut.

46_Potražna akcija_Ivanečki Vrhovec

Dana, 05.08.2022. u popodnevnim satima zaprimljena je dojava o nestaloj osobi  u Ivanečkom Vrhovcu. Na intervenciju je upućeno kombi i zapovjedno vozilo sa 7 vatrogasaca. Na mjestu događaja u suradnji sa članovima DVDa Salinovec, pripadnicima HGSSa i  djelatnicima PP Ivanec pretraženo je šire i uže područje samostana u Ivanečkom Vrhovcu.  Nestala osoba pronađena je živa nakon dva sata pretrage.  Zbrinuta je od strane djelatnika ZHM.
 

44_Otvaranje stana_Ivanec

Dana, 02.07.2022. u 14:34 sati, zaprimljena je dojava o potrebi za otvaranjem vrata na obiteljskoj kući u Ivancu. Na intervenciju je po dojavi izašlo jedno vozilo sa 5 vatrogasaca. Nakon ugradnje nove stolarije na kući, vrata se se zaključala zbog čega jebilo potrebno u kuću ući kroz prozor i otvoriti vrata. Intervencija je završila u 15:00 sati.

41_tehnička intervencija u prometu_Klenovnik

Dana 19.06.2022. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u Klenovniku.  Na intervenciju je upućeno navalno i zapovjedno vozilo sa 8 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečeni su članovi DVD-a Klenovnik koji su sa djelatnicima HMP unesrećenu osobu već  izvukli ispod traktora. Unesrećenog smo pomogli prenijeti do vozila HMP.  Budući da više nije bilo potrebe za našim interveniranjem vratili smo se u DVD. Povratak s intervencije u 13:30 sati.

40_sanacija krovišta Margečan

Dana, 17.06.2022. zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji u Margečanu. Uslijed olujnog nevremana s krova osnovne škole su popadali crijepovi i sljemenjaci. Na intervenciju je upućena auto ljestva i zapovjedno vozilo sa 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečeni su pripadnici DVDa Margečan, Uz pomoć AIL iz košara crijepovi i sljemenjaci su zamijenjeni. Intervencija je završila u 16:44.

Stranice

Pretplati se na RSS - Tehnička intervencija