Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 136 godina

Požar

06_Požar dimnjaka _Lovrečan

Dana 20.2.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Lovrečanu. Ukupno devet vatrogasaca sa dva vozila iz DVD-a Radovan i DVD-a Ivanec stigli su na mjesto intervencije i tražili uzrok zadimljenja kotlovnice. Uzrok je pronađen i uklonjen. Nije bilo potrebe za gašenjem.

05_Požar garaže_Ivanec

Dana 16.02.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru garaže u Ivancu. Sedam vatrogasaca DVD-a Ivanec stigli su sa dva vozila na mjesto intervencije vrlo brzo. Vlasnika nije bilo kod kuće, a požar su do dolaska vatrogasne ekipe već lokalizirali susjedi koji su i dojavili požar. Od strane vatrogasaca DVD-a Ivanec Izvršeno je potpuno gašenje požara i zatvaranje vode koja je zbog taljenja bakrenih cijevi počela plaviti prostor garaže.

002_Požar dimnjaka _Prigorec

Dana, 06.02.2024. u 19:02 iz VOca JVP Varaždin, zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Prigorcu. Na mjeso intervencije izašlo je 8 vatrogasaca sa dva vozila. Požar čađe u dimovodnom kanalu brzo je stavljen pod kontrolu, dimnjak je očišćen, a vlasniku je savjetovano da ne loži do dolaska dimnjačarske službe i pregleda dimnjaka.

001_Požar krovišta _Gečkovec

Dana, 10.01. 2024. u 16:24 iz VOCa JVP Vraždin zaprimljena je dojava o požaru krovišta u Gečkovcu. Prvo vozilo je na mjestu intervencije bilo unutar 8 minuta od dojave. Nakon brzog dolaska na mjesto intervencije ustanovljeno je da se radi o požaru oko dimovodnog kanala, a spojen je sa krovištem. Požar je kroz nekoliko minuta stavljen pod kontrolu i u konačnici u potpunosti ugašen uz utrošak 50tak litara vode.

88_Požar skladišta _Ivanec

Dana, 24.12.2023. u 18:04 sati, zaprimljena je dojava o požaru skladišta u Malezovoj ulici u Ivancu. Naknadno je iz VOC-a zaprimljena informacija da se radi o "Gupčevom dvorištu" i da u skladištu gori  smola.  Na intervenciju su upućena tri vozila sa 11 vatrogasaca. Lokacija intervencije je vrlo blizu vatrogasnog doma pa je dolazak bio brz. Brzim izviđanjem utvrđeno je da je požar u početnoj fazi, a susjedi su već sa kantama vode polijevali plamen.

87_Požar dimnjaka_Salinovec

Dana 20.12.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Salinovcu. Na mjesto intervencije upućeno je NV s 4 vatrogasca. Na mjestu intervencije zatečeni su pripadnici DVD-a Salinovec  koji su već započeli s gašenjem dimnjaka. Dimnjak je probijen i ugašen. Za gašenje je utrošen aparat za gašenje prahom S 6 kg. Vlasnici su upozoreni da do dolaska dimnjačarske službe ne smiju koristiti dimnjak.

 

86_Požar barake _Bitoševje

Dana 15.12.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru barake u Bedencu_Bitoševje. Na intervenciju je upućeno NV i AC s 5 vatrogasaca. Istovremeno su uzbunjeni i pripadnici DVD-a Bedenec koji su na intervenciju izašli s AC, kombi vozilom i 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da se radi požaru  drvene barake dimenzija 3x3 metra, a koja nije bila u uporabi. Budući da su pripadnici DVD-a Bedenec stigli na mjesto intervencije netom prije DVDa Ivanec, pristupili su gašenju požara pomoću vitla za brzu navalu.

85_Požar osobnog vozila _Jerovec

Dana, 06,12.2023. u 22.42 iz VOCa JVP Varaždina zaprimljena je dojava o požaru prometnog sredstva u Jerovcu . Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa 5 vatrogasaca. U DVDu je ostalo još 5 vatrogasaca. Na mjestu intervencije uz prometnicu zatečeno je osobno vozilo u razbuktaloj fazi požara.   Požar je ubrzo uz pomoć vitla za brzu navalu lokaliziran, te je nakon otvaranja poklopca motora i ugašen. nakon što je sve natopljeno vodom i ohlađeno. Uslijedio je povratak u DVD. Utrošeno je cca 500 l vode. 

Stranice

Pretplati se na RSS - Požar