Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 135 godine

Požar

63_Požar dimnjaka_Prigorec

Dana, 23.12.2022. u 19:38 sati iz VOC-a JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru dinjaka u Prigorcu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i auto cisterna sa ukupno 8 vatrogasaca.Dimnjak je ugašen uz pomoć aparata za početno gašenje požara i dodatno očišćen sa četkom za dimnjake. Vlasnicima je savjetovano da ne lože do dolaska dimnjačara. Intervencija je završila u 20:27 sati. 

 

62_Požar dimnjaka_Ivanec

Dana, 22.12.2022. u 16:47 sati iz VOC-a JVP Varaždin, zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Ivancu. Na intervenciju su izašla dva vozila sa 7 vatrogasaca. Obzirom da nije bilo opasnosti za širenje požara izvan dimovodnog kanala čađa koja je još gorjela očišćena uz pomoč četke. Vlasnicima je savjetovano da ne lože do dolaska dimnjačarske službe. Intervencija je završila u 17:20 sati.

61_Požar uzgradi_Ivanec

Dana 20.12.2022. godine u 09:31 sati iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru zgrade u Ivancu. Tijekom uzbunjivanja zaprimljena je informacija da se radi o mogućoj eksploziji u zgradi Centra za socijalnu skrb u Ivancu koja je od DVD-a udaljena stotinjak metara. Na intervenciju su upućena dva vozila sa ukupno 8 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečeni su evakuirani zaposlenici ustanove i policijski službenici.

60_Požar plinske boce_Ivanec

Dana 19.12.2022. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru plinske boce u Ivancu. Na intervenciju je upućeno NV i AC sa 6 vatrogasaca. Plinska boca zahvaćena plamenom zatečena je na otvorenom prostoru ispred objekta. Obzirom da zbog tkanine kojom je boca bila prekrivena nije bilo moguće zatvoriti plin, pristupljeno je gašenju i hlađenju boce i nakon toga zatvaranju ventila.

59_Požar kuće _Radovan

Dana 09.12.2022. godine, u 01:48 sati iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru u/na kući u Radovanu. Na intervenciju je upućeno  NV i AC sa 6 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečeni su članovi DVD-a Radovan koji su već započeli sa akcijom gašenja požara. Nakon isključenja energenata izvršena je unutarnja navala  i pretraživanje prostora sa termovizijskom kamerom u svrhu lociranja žarišta požara. Uređeno potkrovlje stambenog objekta bilo je ispunjeno gustim dimom bez vidljivog plamena. Izvršeno je ventiliranje cijelog kata korištenjem nadtlačnog ventilator.

58_Požar podruma_Ivanec

 Dana 21.10.2022. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru podruma u Ivancu. Na intervenciju je upućeno NV i AC sa 7 vatrogasaca.Na mjestu intervencije zatečen je vlasnik koji je sam pokušavao ugasiti požar. Radilo se o spremištu koje se nalazilo uz auto radionicu. Gorjela je drvena polica te razni auto dijelovi, sprejevi, ulja i slično.  Pristupilo se gašenju požara unutarnjom navalom korištenjem vitla za brzu navalu. Požar je vrlo brzo stavljen pod nadzor. Za gašenje je utrošeno cca 1000 litara vode.

57_Požar limenog otpada_Ivanec

Dana, 18.10.2022. iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru u krugu tvrtke Ivkom u Ivancu. Prema dojavi radilo se o požaru i nizu eksplozija, no nije bilo jasno kakvih. Na intervenciju su upućena 4 vozila i 9 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da je dojava zvučala mnogo strašnije od stvarne situacije. Nasred asfaltiranog parkirališta gorjela je hrpa limenog otpada i poneka limenka. To objašnjava sporadične eksplozije. Požar je vrlo brzo ugašen, za što je utrošeno cca 3000 l vode. Vozila su ponovo bila u garaži DVD-a u 08:28 sati.

 

52_požar pogona industrijskog postrojenja_Ivanec

Dana, 07.09.2022. u 00:19 sati iz VOC-a JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru krovišta na tvornici Itas-Prvomajska d.o.o. u Ivancu. Na intervenciju je upućeno NV, AC i AIL sa ukupno 9 vatrogasaca. Približavajući se mjestu intervencije primjećena je velika količina tamnog dima koji je izlazio kroz sve otvore na  industrijskoj hali, dimenzija cca 80 x30 m. Otvorenog plamena nije bilo mnogo ali je širenje dima bilo intenzivno.  Nakon izvršenog izviđanja i zatvaranja energenata izvršena je unutarnja i vanjska navala te je požar vrlo brzo lokaliziran.

Stranice

Pretplati se na RSS - Požar