Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 136 godina

Vatrogasci upozoravaju: oprezno s odlaganjem pepela i korištenjem božićnih dekoracija

Dolaskom razdoblja Adventa i sezone grijanja povećava se opasnost od izbijanja požara. Hrvatska vatrogasna zajednica snimila je spotove kojim upozorava na odgovorno ponašanje prilikom odlaganja pepela od grijanja i korištenja božićnih dekoracija.

Naime, božićne lampice koje se koriste prilikom ukrašavanja često su neispravne, a praskalice se stavljaju u blizini gorivih površina. Nerijetko se upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju bez nadzora, a prilikom bacanja pirotehničkih sredstava ne vodi se briga o površini na koju će ti predmeti pasti što može dovesti do požara.

Spotovima se ujedno skreće pozornost na neodgovorno ponašanje kod odlaganja pepela. Bez obzira na niske temperature, ako je suho vrijeme, vrući pepeo u dodiru s lako gorivim tvarima poput kartonske ambalaže, raznog otpadnog papira i slično, postaje opasan uzročnik požara.

Vatrogasci spotovima upozoravaju na važnost odgovornog ponašanja te su ujedno i podsjetnik na brojeve žurnih službi koje je potrebno nazvati u slučaju uočavanja požara.

 

Spotove možete vidjeti na linkovima: https://www.youtube.com/watch?v=1jB3mWSdJLY

                                                          https://www.youtube.com/watch?v=lS3GxSJvfXs.