Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 135 godine

Novo šumsko vozilo

         Danas, 11.08.2021. godine u 10 sati u Policijskoj akademiji u Zagrebu, izvršena je primopredaja  15 novih vatrogasnih vozila za  vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz 11 hrvatskih županija. Riječ je projektu "Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“, kojim je vatrogasnim postrojbama dodijeljeno ukupno 91 vatrogasno vozilo.

Sukladno procjenama struke o prioritetnim potrebama, jedno od vozila dodijeljeno je DVD-u Ivanec.

Tako je s današnjim danom vozni park DVD-a Ivanec bogatiji za jedno novo vatrogasno vozilo za gašenje šumskih požara. Vozilo je izgrađeno na podvozju Mercedes Arocs  1827, sa automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Vozilo je opremljeno sa svom potrebnom opremom i armaturama za gašenje požara vodom i pjenom,  kao i opremom za  zaštitu vatrogasaca. Kabina za posadu je 2+1, a spremniku vode  zapremnine je 2200 l. U vozilo je ugrađena pumpa  2500 l/min pri 10 bara i visokotlačna 250l/min pri 40 bara. Na krovu nadogradnje izveden je bacač vode 1200 l/min koji će članovima DVD-a Ivanec u slučaju zahtjevnijih požarnih intervencija olakšati gašenje.

Vozilo do 30.kolovoza 2021. neće biti u upotrebi, a kada će od strane ovlaštenih osoba za članove DVD-a Ivanec biti organizirano osposobljavanje za rad sa vozilom i opremom koja se u njemu nalazi.

Zahvaljujemo se što je struka procijenila i prepoznala potrebe DVD-a Ivanec, a prema riječima glavnog vatrogasnog zapovjednika s današnje dodjele vozila: “  Jednom od dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su uz JVP Grada Varaždina, stup obrane u zaštiti od požara varaždinske županije“.