Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 135 godine

Izborno-izvještajna Skupština DVD-a Ivanec

          Izborno-izvještajna Skupština DVD-a Ivanec održana je u petak 24.03.2017. u prostorijama Društva, na kojoj su bili prisutni članovi DVD-a s pravom odlučivanja. Predsjednik Stanko Mladen otvorio je rad sjednice pozdravnim i ohrabrujućim riječima.

            Podnijeta su izvješća o radu Društva te o financijsko – materijalnom poslovanju u 2016. godini.   

         Zapovjednik Rogina Mario prezentirao je rad Društva u protekloj godini. Vatrogasci su intervenirali 70 puta, od čega 38 intervencija po pozivu (17 požarnih i 21 tehnička intervencija). Na preventivna dežurstva i uslužni dio otpadaju 32 intervencije, koje su većinom bile usmjerene na odrađivanje usluga za Grad Ivanec i Ivkom d.d. Bitno je napomenuti da su tijekom ove godine ivanečki vatrogasci već odradili 27 intervencija po pozivu, koje su rezultat nemarnog spaljivanja neobrađenih i zapuštenih otvorenih površina.  Izdvojio je nekoliko zahtjevnijih intervencija koje su obilježile 2016. godinu kao što je; požar podruma – poslovnog prostora gdje je brzom i pravovremenom intervencijom spriječeno širenje požara iz prostorije u kojoj je nastao uz minimalnu nastalu štetu.  Nalet vlaka na osobno vozilo u Kuljevčici, gdje je iz smrskanog vozila izbavljena unesrećena osoba, te požar caffe bara „Retro“ u Ivancu kao jednu od zahtjevnijih intervencija posljednjih godina.  Društvo je u proteklom mandatnom razdoblju aktivno radilo s mladeži, što potvrđuje i rezultat s XIII. državnog natjecanja vatrogasne mladeži. Ekipa ženske mladeži u Puli je osvojila 8. mjesto u konkurenciji od ukupno 57 ekipa iz cijele Hrvatske, a od ekipa iz Varaždinske županije imale su najbolje vrijeme.

            U 2017. godini Društvo će nastaviti s već uhodanim uvježbavanjem operativnih vatrogasaca i završiti kartu hidrantske mreže. U suradnji sa Stožerom CZ Grad Ivanca odraditi javnu vježbu na Srednjoj školi u Ivanec, sudjelovati u provedbi “Programa aktivnosti u provedbi  posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2017. godinu“, ako bude potrebno i izvanredne dislokacije, prigodno obilježiti mjesec zaštite od požara, aktivno raditi s mladeži i motivirati mlade da se uključe u vatrogasnu organizaciju te nabaviti dio potrebne opreme.

            Što se tiče izbornog dijela Skupštine, vodstvo Društva ostalo je ne promjenjeno. Funkciju predsjednika obnašat će Stanko Mladen, a  zapovjednika Rogina Mario. Za zamjenika predsjednika izabran je Petrinjak Zoran, a zamjenika zapovjednika Putarek Ivan, koji su ujedno i  dugogodišnji operativni članovi Društva. S obzirom na to da u Društvu aktivno djeluje preko 40 članova vatrogasne mladeži i pomlatka, na sjednici je osnovan Savjet mladeži DVD-a Ivanec s ciljem poticanja i predlaganja raznih aktivnosti kako bi se poboljšao rad vatrogasne mladeži i kasnije osigurala operativna spremnost. Predstavnik Savjeta i osoba ovlaštena za predstavljanje je Težak Maja, jedna od voditeljica vatrogasne mladeži.